Cascada rajongói oldal

Cascada rajongói oldal, érdekességek, információk, a német formációról, Natalie Manian és Yanou csapatáról. Látogass el TE is! A cascada.hu hivatalos blogja.

Hírdetés

Hírek

Nincs megjeleníthető elem

Friss topikok

Naptár

augusztus 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31

Hírdetés

Linkblog

Hírdetés

A Torrent

2011.07.21. 10:59 | Widi | Szólj hozzá!

A BitTorrent informatikai protokoll, valamint e protokollt használó p2p alapú fájlcserélő rendszer. A szoftvert Bram Cohen írta Python nyelven, és a BitTorrent Open Source licenc alatt tette közzé.

A kliensek a fájlokat szeletekben (darabokban) töltik le. Minden csomópont megkeresi a hiányzó részhez a lehető leggyorsabb kapcsolatot, miközben ő is letöltésre kínálja fel a már letöltött fájldarabokat. A módszer nagyon jól beválik nagyméretű fájloknál, például videók és nagyobb szoftverek esetében. Ennek az az oka, hogy az ilyen letöltéseknél a szűk keresztmetszetet általában a szerver sávszélessége jelenti. A BitTorrent esetében minél keresettebb egy fájl, annál többen vesznek részt az elosztásában, ezáltal az elosztása gyorsabban megtörténik, mintha mindenki egy központi helyről (szerverről) töltötte volna le. A fájlok darabolásából adódik, hogy a megszakadt letöltések könnyen folytathatóak.

Fájl megosztásához létre kell hozni egy torrent típusú (kiterjesztésű) fájlt, amely az alábbiakat tartalmazza:

    * a letöltendő fájl(ok) neve, mérete, és minden egyes fájldarabka ellenőrzőösszege (ezzel lehet ellenőrizni, hogy nem sérült-e a fájldarab),
    * a tracker-szerver címe (a trackerről lásd alább),
    * néhány egyéb adat.

A .torrent fájl nagy előnye, hogy könnyű másokkal megosztani, mert kicsi a mérete (10-200 kB között), ezért könnyedén felhelyezhető egy honlapra, vagy elküldhető e-mail mellékleteként.

Miután a .torrent fájl generálása megtörtént, a seed fogadja a kéréseket, és kiszolgál más klienseket, amelyek a .torrent fájl alapján felkeresik, többnyire a tracker segítségével. Ez pontos információval rendelkezik arról, hogy mely fájldarabok kinél találhatók meg. A kliens ez alapján felméri, hogy mely darabka a legritkább, és megpróbálja azt letölteni, majd ha az megvan, a következő darabot keresi meg. Így a csomópontok rá vannak kényszerítve a megszerzett darabok cserélgetésére, ezzel tehermentesítik az eredeti forrást. Miután a kliens megszerzett egy darabot, az ellenőrzőösszeg alapján ellenőrzi integritását, ezzel elkerülhető, hogy hibás fájldarabok keringjenek a hálózaton. Ez bekövetkezhet véletlen hibával, de történnek szándékos mérgezések bizonyos zene- és filmkiadók, illetve szerzői jogvédő hivatalok részéről.[1] Ha a kliens teljesen letölti a fájl(oka)t, seeddé válik.

Hátránya a módszernek, hogy ha a seedek nem szolgáltatják tovább a torrentet, akkor az esetleg már nem elérhető a publikált .torrent fájlok ellenére. Esetleg csak fájldarabok keringenek a hálózaton, anélkül, hogy egésszé lehetne azokat összeállítani. Emiatt a BitTorrent inkább csak a népszerű fájlok megosztására alkalmas.

A letöltések optimalizációja érdekében azoknak kéne elsőként letöltési lehetőséget kapni, akik megelőzőleg sokat töltöttek fel. Ehhez minden felhasználóhoz számon kell tartani a letöltés/feltöltés arányt. A protokoll jelenleg ilyen szempontból még nem tökéletes, hiszen a tracker csak a klienstől tudja, hogy mennyit töltött fel, illetve le – a kliens pedig elvileg akár hamis adatokat is küldhet.
Terminológia [szerkesztés]

availability (elérhetőség)
    A torrent teljes másolatainak száma a kliens számára. Minden seed 1-et ad ehhez a számhoz. Egy csatlakozott peer, amelynek csak töredékek állnak a rendelkezésére, csak egy tört számot ad az elérhetőséghez. Az elérhetőség nem egyszerűen összegzendő mennyiség, két 50% töredékkel rendelkező kliens nem feltétlenül képes a teljes 100% másolat feltöltésére, bár ez szélsőséges esetben elképzelhető. Nem ritka jelenség, hogy több peer is ugyanannál a töredékes állapotnál várakozik, mert a hálózatban nincs jelen olyan feltöltő, akinél a hiányzó darabok meglennének.
torrent
    Jelentheti a meta-fájlt az adatokkal, vagy jelentheti azt a fájlt is, amire hivatkozik, a szövegkörnyezettől függően.
peer (csomópont)
    A peer egy másik számítógépen futó kliens, főképp azokat a klienseket értjük ezen, amelyek még nem az egész fájlt, csak részeit birtokolják.
seed (megosztó)
    A seed egy olyan peer, amely rendelkezik az összes darabkával, és azt megosztja, vissza-, illetve feltölti a fájlt. Minél több seed van, annál nagyobb az esélye a gyors letöltésnek.
leech (letöltő)
    A kifejezést azokra a peerekre használják, amelyeknek kifejezetten rossz a feltöltés/letöltés arányuk, vagyis elhagyják a bolyt rögtön azután, miután befejezték a letöltést. Ez a viselkedés az általános BitTorrent etikettel és a józan ésszel is ellenkezik. Egy másik értelmezés szerint a leech egy olyan peer, amely még nem rendelkezik minden fájldarabkával.
swarm (boly)
    Együttesen az összes peert, ami megosztja a .torrent fájlt, nevezzük bolynak. Négy peer és két seed hattagú bolyt jelent.
tracker (nyomonkövető)
    A tracker egyfajta bróker feladatot lát el: közvetít a peerek között. A trackeren általában nincs meg a fájl, a tracker nem vesz részt az adatcserében.

Seed szerver [szerkesztés]

A seed szerver használata manapság egy lehetőség a torrentezők körében: ugyanolyan torrent kliens üzemel a szolgáltató szerverén (ezt nevezzük seed szervernek), mint amilyet a felhasználók otthoni gépeiken futtatnak, ugyanakkor számos előnye van.[forrás?]

A seed szerver gyenge feltöltési sebességű internetkapcsolat esetén hasznos.

Szolgáltatás két fő részből áll: tárhelyet és internet-sávszélességet biztosítanak, amit az alap internetböngészővel könnyen kezelhető, saját bejáratú távoli asztalt és torrent-klienst használhatunk. A böngészőből előre megadott felhasználónév és jelszó megadása után érhetjük el a lehetőségeket.

Ehhez jár korlátozott mennyiségű szabad fel-, illetve letöltési szál (ezt nevezzük "slot"-oknak). A tárhelyhez sebességkorlátozás nélküli FTP hozzáférést adnak, aminek segítségével a seed szerverre letöltött állományok mozgathatók, törölhetők vagy letölthetők a saját gépre (pl. Total Commanderrel). Ez előnyös a hálózat számára is, hiszen felgyorsul az adatforgalom, ebből kifolyólag több aktív torrentet tudnak kiszolgálni, amikhez több felhasználó csatlakozhat.
Kliensprogramok [szerkesztés]

    * Vuze Java-s kliens, beépített RSS és DHT támogatással.
    * BitComet C++-ban írt program, így gyors és kisebb processzorterhelést okoz, mint a legtöbb kliens. DHT megoldása kompatibilis az eredeti Bram Cohen által kifejlesztettel – ez az Vuzeról nem mondható el. Csak Windowson fut.
    * KTorrent a KDE grafikus felhasználói környezet saját kliense. Támogatja a UPnP routerek konfigurációját a tűzfalon való porttovábbításhoz, és jópár torrentkeresőt ismer.
    * µTorrent, kicsi és gyors. Kevés erőforrást igényel, a program mérete körülbelül 270 kB. Telepíteni nem szükséges. Ezt nevezhetjük napjaink legnépszerűbb kliensének.
    * FlashGet, letöltésvezérlő, az 1.82-es változat óta támogatja a BitTorrent protokollt.
    * BitTornado Pythonban íródott kliens így mindenhol fut, ahol a python fut. Létezik karakteres felülete is, így ideális lehet egy screenben futtatni. Minimalisztikus tudású, de a 3.0.18-as változat már tudja a titkosított átvitelt is. Erőforrást inkább csak a Python miatti használat emészt fel. A TorrentFlux alapértelmezett backendje.
    * Bitspirit, amely a BitComet fejlesztés egy leágazása.
    * Opera, az első böngésző, ami közvetlenül támogatja a BitTorrent protokollt (a 9.0 verzió óta). (A BitTorrent letöltések ugyanúgy kezelhetők vele, mint a normál (http és ftp alapú) letöltések). Kevesebbet tud a többi kliensnél.
    * Transmission[1], okos, kicsi és nyílt forrású kliens Macintoshra és Linuxra.
    * LimeWire Egy másik p2p rendszer, amelybe bele van építve a bittorrent támogatás is. Létezik ingyenes, de fizetős verziója is, ami elméletben gyorsabb kapcsolódást és könnyebb letöltést tesz lehetővé. Legújabb verziója az 5.5.14. 2010. október 26-án az USA bírósága kötelezte a gyártó céget a keresési és fájl fel- és letöltési funkciók letiltására, ezért azóta az 5.5.11 és újabb verziók nem működnek (a régebbiekbe nem volt beépítve a képesség, hogy a gyártó távolról módosítani tudja a működésüket).
    * rTorrent Linuxos, kicsi, szöveges torrent kliens. Hátránya, hogy az átlagos felhasználó számára nehezen konfigurálható és billentyűkombinációit meg kell tanulni. Előnye, hogy grafikus felület nem szükséges, így könnyen használható távoli gépeken akár egyszerű SSH kapcsolaton keresztül is.

A kliensprogramok nehezebben működnek tűzfal vagy router mögött, de könnyű ezen segíteni, ha a tűzfal vagy a router NAT beállításai között megnyitunk egy külön port-ot a kliens számára. A kliensprogramokban lehet korlátozni a leech/seed sebességet, ami egyébként teljes mértében az internetsebességtől függ. Otthoni p2p használathoz ezért ajánlott a széles sávú internetelérés.

Világszínvonalú show-t hozott az "SZfeszt"- re a Cascada

2011.07.21. 10:55 | Widi | Szólj hozzá!

 

Győrszentivánon hetedik alkalommal rendezték meg a már hagyományosnak mondható fesztivált, az „SZfeszt”-et. Évek óta hatalmas érdeklődés övezi, és már több hónappal előtte folynak a találgatások, hogy az adott évben ki lesz, vagy kik lesznek a fesztivál legnagyobb durranásai, a külföldi sztárvendégek. Tavaly a román üdvöske, Inna lépett fel, idén viszont egy jóval színvonalasabb műsorral a német Cascada, valamint a Saragosa Band adott koncertet.

Gondoltak a szervezők a kicsikre és a nagyokra, a rock zenét kedvelőkre, a dance, a hip-hop vagy a dance szerelmeseire is. A négynapos rendezvény alatt négy fő színpad közül választhattak az ide kilátogatók. A gyermekszínpad színes programokat kínált a legkisebbeknek, a bűvész előadásával, az Alma együttes fellépésével, Tomi bohóc zenés műsorával, és a Kincsesláda bábszínház előadásaival, valamint az egész napos ingyenes gyermekfoglalkozásokkal. A szervezők még arra is gondoltak, hogy a dübörgő nagyszínpadtól a lehető legmesszebb helyezték el ezt a helyszínt ezzel is a kicsik nyugalmára koncentrálva. A gyermekszínpad mellett vidámpark és gyermek kalandpark is szórakoztatta a kicsiket.

De nézzük, milyen zenei események történtek itt a hétvégén. A rocksátorban egymást érték a rockbandák, nem lehetett unatkozni. Már péntek kora este elkezdődött a Kibiztosított Gránát élő koncertjével. Őket követte az All Incluise és az Europe Tribute Band. Az este fő műsorszáma volt minden rocker szerint az este tíz órakor kezdődő Lord koncert. Az est zárasaként a Blues Company lépett fel.
Szombaton a Paraforme, a Dirty Dogs, és a Power együttesek élő műsorával kezdődött a bemelegítés a Beatrice koncert előtt. Nagy Feró korát meghazudtolóan tombolt, és szórakoztatta a nagyérdeműt. Éjfélkor a DNS nevű banda búcsúztatta a rockereket, és a rock zenét kedvelőket.

A Party arénában pénteken Coronita Commando Nightot tartottak, ez nem más, mint egy országjáró party kommandó. Négy dj pörgette a lemezeket, Sikztah, Manic.N, Andrew Boy, és Becker. Egész este a budapesti Coronita clubban megszokott slágerek szóltak.
Szombaton viszont átvette a helyet a győri Vertigo, vagyis Dj. Marcee és Newik, akik szintén a tőlük megszokott zenéket játszották. Ez az este jóval erotikusabbra sikeredett, köszönhető ez a testfestőknek, és a streaptease show-nak is.

A legnagyobb érdeklődés kétségtelenül a nagyszínpadhoz köthető. Hatalmas volt a tömeg, még a zord és változó időjárás sem szegte kedvét a sok kilátogató embernek. Volt, hogy esett, volt, hogy 30 fok volt, de olyan is, hogy 15 fokra csökkent a hőmérséklet, ám a tömeg nem fogyatkozott. Már csütörtök este a Szentiván-éji varázslatok címen megrendezett estén fellépett a Holdviola, itt voltak a Megasztár felfedezettjei. Bár sajnos az ő koncertjüket elmosta az eső, így a Közösségi házban folytatódott a buli, igaz a fellépők ott már nem folytatták a zenélést, helyette aláírást osztogattak. Kiemelném itt a szervezők talpraesettségét, akik több tervvel is készültek a hirtelen jött viharra való tekintettel.

Amikor az őrület elindult…

Pénteken aztán elindult az őrület, már kora délután a Szívritmus zenekar alapozta a hangulatot, őket követte a Zanza Band, és az LGT emlékzenekar. Este a Csillag születik legjobbjai léptek fel, majd a Magna Cum Laude vette birtokba a színpadot. A fiúk élőben zenéltek a tömeg pedig tombolt és együtt énekelt a zenekarral. Azt hiszem nem kell őket bemutatni, de íme a legnagyobb Magna slágerek: a Vidéki sanzon, a Pálinka dal, a Színezd újra, az Átkozott nők, és a Lehet, hogy eltört

Este tíz óra után elérkezett az első külföldi sztárcsapat, a német Saragossa Band. Az 1977 óta szakadatlanul fennálló banda mosolyt csal az emberek arcára, egyaránt jót buliztak a fiatalok és a szüleik is, annak ellenére, hogy a zenekar a mai napig sem igyekszik követni az aktuális zenei divatot, sőt, kitartottak a latinos hangulatú disco slágereik mellett. Legismertebb slágereik: Agadu, a Zabadak, Big Bamboo, Ginger Red és még sorolhatnám.

Jött a szombat, amelyet már nagyon sokan vártak. Már délután a Való Világ című valóság show-ból jól ismert VV Alekosz, VV Olivér, VV Éva, VV Anikó és VV Béci tartottak közönségtalálkozót. Kora este L.L. Junior énekeltette meg a közönséget. Őt követte Lola, aki a koncert után készségesen fotózkodott is a rajongóival. A programfüzetben Dobrády Ákos és Emilia szerepel következő fellépőknek, ám egyedül Ákos lépett fel, ő azonban előadta a jól ismert Kicsi gesztenyét, a Fekete gyémántot, és a Bolond aki sír című nótákat valamint még párat ami belefért a fél órás műsorába. A szombati nap különlegessége, hogy a tömeget fél perce sem hagyták unatkozni, hiszen az egyes fellépők között Dj. Dominique pörgette a lemezeket és szórakoztatta a közönséget. Dj. Dominique és repertoárja ismerős lehetett azoknak, akik egy héttel ezelőtt kilátogattak a Győri Nyár programsorozat megnyitójára, ahol szintén ezeket a számokat lehetett hallani, igaz egy kicsit más sorrendben.

Színpadon a Cascada!

22:30-kor perce pontosan hatalmas biztonsági intézkedéseket követően színpadra lépett a német Cascada, négy táncos fiúval kiegészülve; és már fel is csendült a Pyromania. A 2002-ben Bonnban alakult banda az elekronikus tánczenét és a dance stílust képviselik. A zenekar frontembere Natalie Horler, angolul próbált kommunikálni a szentiváni közönséggel, mosolygott, kuncogott és szorgosan megköszönte a tapsvihart. Felcsendült az Everytime we touch, amiben Natalie megmutatta mennyire is tud énekelni, a Pyromania, a San Francisco, az Evacuete the dancefloor is. Valóságos show-t hoztak, a fények, a hangeffektek, a táncosok, a csillogó kövekkel kirakott mikrofon, mind a show részei voltak.

Ezután egy kis meglepetés következett, hiszen a színpadra lépett Kiki, az Első Emeletből, és Dj. Dominique-kal közösen elénekelt pár számot.

A vasárnap is tartogatott sok kedvencet, s aki esetleg még most készülne kimenni a rendezvényre, annak is megéri, hiszen Jamie Winchestert és a Republicot még biztosan elcsípheti. A délutánt egyébként a Sic Transit nyitotta, majd jött a fiatalok nagy kedvence Fluor és SP is.

Natalie férjhez ment

2011.07.21. 10:52 | Widi | Szólj hozzá!

A 29 éves énekesnő – aki mindenkinek a Cascada dance-csapatból lehet ismerős – úgy érzi, megtalálta élete szerelmét, akihez nemrégiben férjhez is ment.

Natalie Horler férjhez ment

Natalie Horler, a Cascada énekesnője fülig szerelmes! A hetekben ment hozzá választottjához, a 29 éves üzletemberhez, Maurice-hoz. A házasságuk azonban kissé titokban zajlott, így történt az is, hogy a rajongókat is meglepetésként érte a hír. Az esküvő nem kapott nagy nyilvánosságot.

„Több mint fél éve vagyunk kapcsolatban Maurice-szal. Úgy érzem, volt elég időnk beleszeretni a másikba – úgy ismerjük egymást, mintha tiniszerelemként kezdődött volna ez az egész, több mint tíz éve” – nyilatkozta Natalie, akit egy kis olasz faluban vett el Maurice. „Nem volt nagy ünnepség – 80 vendég, hatfogásos menüvel, ami leginkább tésztákból állt.” Az énekesnő a nagy napon saját tervezésű esküvői ruhát viselt, fekete és fehér Swarovski-kristályokkal kirakva.

A június 25-én hazánkban is koncertező Horler nem csak a magánéletében sikeres – nemrégiben megjelent dala, a San Francisco (melyhez klip is készült) már ostromolja a német, osztrák és svájci toplistákat, egyből bejutva a Top 3-ba az iTuneson. A Cascadának június 20-án jelenik meg negyedik albuma, az Original Me, amiből már napvilágot látott néhány dal félperces előzetese, a rajongók nagy lelkesedését és elismerését kiérdemelve.

Újabb felhívás - www.cascada.hu

2010.10.25. 23:47 | Widi | Szólj hozzá!

Továbbra is várjuk jelkentkezésedet a www.cascada.hu oldal szerkesztői posztjára, küld el te a legjobb jmotívácós levelet, és szerkeszed Te is az oldalt!

Szerkesztő Kerestetik a Cascada.hu weboldalra!

2010.08.15. 14:16 | Widi | Szólj hozzá!

Jelentkezz ha szeretnéd szerkeszteni a cascada elsőszámú magyar rajongói oldalát!

Jeletnkezésedet írd egy hozzászólásban, mely tartalmazza email címedet, ahova elküldjük a teendőidet! Ha szereted cascadat és érdekel a dolog jelentkezz!

Yanou

2010.06.25. 11:18 | Widi | Szólj hozzá!

Yann Peifer, vagyis Yanou német tranc DJ és producer. Együtt dolgozott DJ Sammyvel az átütő sikerű Heaven-ben, a vokalista Do-val. Ő készítette az Every Time We Touchvalamint a What Hurts The Most Candlelight Mix feldolgozását.

Manian

2010.06.25. 11:17 | Widi | Szólj hozzá!

Manuel Reuter, azaz DJ Manian (Welcome to the Club), Németországabn született. Saját kiadója van(Zooland Records), proburcerként is tevékenykedik. A Cascadán kívül többször is dolgoztak együtt DJ Yanou-val, producerként, és több közös feldolgozásuk is készült már. Ezek közé sorolható a Tune Up! (Colours of the Rainbow, Ravers Fantasy) mely jelenleg nem aktív. Manian szerzeményei gyakran szerepelnek a Clubbland lemezeken.